Tillbakablick

Hur många vet vad detta är nu 2021, de som följer denna blogg vet givetvis det. Introducerades av Philips 1963 men hade nog sin storhetstid under 70 & 80-talen.

Jag misstänker att många av er satt framför radion och lyssnade på diverse hitlisteprogram och spelade in just de låtar ni gillade. Jag misstänker också att ni sedan många år tillbaka slängt alla dessa kassettband som ni spelade in i er ungdom. Jag misstänker också att vissa minnen poppar upp när ni ser bilden, vilka radioprogram ni gillade, vilka plattor ni lånade från kompisar och spelade in på kassettband, kanske hade ni ingen skivspelare utan köpte färdiginspelade kassetter av nåt grupp eller artist ni gillade.

Detta är en liten del av de band jag har kvar, de två främre är från 70-talet och är oöppnade. Jag slängde också en stor mängd av mina kassettband, men jag ångrar det inte. Några har jag kvar för att minnas hur det var en gång innan allt streamades och allt fler inte ens har fysisk media att lyssna på där hemma. Man bara klickar sig in på en bra musikstreamingstjänst och utforskar eller lyssnar på just sina favoriter.

11 reaktioner på ”Tillbakablick

 1. Agneta Croneld 28 januari, 2021 / 09:41

  På 60-talet när jag mest lyssnade på olika listor hade jag ingen kassettbandspelare men jag minns hur kompisar gjorde. Haha, knaster, knaster o början på en hit kom inte med…men resten och det var så roligt att lyssna ihop. Sen blev jag mamma och pappan till barnen var ljudtekniker så då blev det mer avancerat hemma hos oss. Streamingtjänster är underbara häromnatten kom jag ihåg en skiva som jag inte hört sen just den där tiden. Någon minut senare kunde jag lyssna! Tack, du väcker musikminnen.

  Gilla

  • Tony 28 januari, 2021 / 09:55

   Utbudet är ju enormt på t.ex. Spotify. Jag ser knappt ingen anledning till att lyssna på musik på något annat sätt. Jag satte på en LP på skivspelaren häromveckan och lade mig ned för slappa och lyssna, efter 13-15 minuter fick jag gå upp och vända sida. 🙂

   Gillad av 2 personer

 2. melkerlarsson 28 januari, 2021 / 10:15

  Jag har kastat alla kassettband utom ett par stycken, jag lyssnar bara på mina digitaliserade LP skivor och på musik på radion, har aldrig lyssnat på streamad musik

  Gillad av 1 person

 3. Jag 28 januari, 2021 / 13:06

  Vi har våra kvar, men de var aldrig så många. LP-skivorna likaså, men dem har maken även överfört till digital version så de är lättare att lyssna på. Det blir en och annan CD-skiva, glömmer tyvärr av att lyssna på musik nuförtiden, mest blir det när jag städar.

  Gilla

  • Tony 28 januari, 2021 / 13:09

   Jag märker att jag också glömmer av att lyssna, musik är inte lika viktigt längre

   Gilla

   • Jag 28 januari, 2021 / 13:11

    Jag ska ändå, nu när jag påminns, överföra all LP-musik till min telefon. Då kan jag lyssna när jag pustar mellan bastuomgångarna.

    Gilla

   • p169sun 20 februari, 2021 / 09:28

    Så var det för mig också under många år. När jag slutligen skaffade Spotify Premium då vände det. Jag har märkt att pensionärer som jag nog är de som uppskattar Spotify mest eftersom de här kan spela ”sin” musik. Nu spelar jag ofta musik flera timmar om da’n.

    Gilla

 4. Macilane 7 februari, 2021 / 10:41

  Vi har cirka 50 kasettband och en atrapp för att göra innehållet digitalt. Tyvärr känns det inte som jag orkar ägna mig åt det. Pandemin-vaccinering står för dörren och man vet ju inte hur det slutar. Vintern är skrämmande kall, vilket gör tillvaron mera trist än förr. Det här – projektet – får nog vänta.

  Gilla

  • Tony 7 februari, 2021 / 11:01

   Jag har mina kvar mest för det nostalgiska med kassett som lagring av ljud och musik.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s