Tips om bra TV-serier

I brist på annat att skriva kanske jag skulle tipsa om tre bra TV-serier som vi nyligen kollat igenom. Där alla avsnitt lägger ute via Playkanalerna på SVT & TV4.

Den första är ”Jakten på en mördare” som visas på SVT Play. ”Serien tar sitt avstamp i mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby 1989, ett fall som skakade hela Sverige. Jakten på en mördare är historien om Per-Åke Åkesson och den spaningsgrupp som löste flera kvinnomord i nordöstra Skåne och till slut även det olösbara fallet med Helén. Serien bygger på Tobias Barkmans reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare.” Serien är värd att kolla på, lugn berättartakt med bra skådespelare och intressant då det i grunden bygger på ett verkligt fall. 6 avsvitt.

Den andra serien på SVT Play är ”I mördarens spår 1973”. ”Vi följer den 22-åriga Jane Tennison som nybliven poliskonstapel vid Metropolitan Police Service i Hackney. I en tid då kvinnor fortfarande gradvis introducerades i poliskåren, måste Tennison hantera såväl sexism i yrket som svårigheter hemma då hennes familj misstycker till karriärvalet”. Originalet ”Prime Suspect” (I mördarens spår) gjordes mellan åren 1991-2006 och sändes då med Helen Mirren som Jane Tennison. Jag följde serien på den tiden och minns hur bra jag tyckte Helen Mirren var som Jane Tennison, förresten är Helen Mirren dålig i någon serie eller film, inte enligt mig. I denna spin-off av originalet är skådespelarna Stefanie Martini, Sam Reid, Blake Harrison, Alun Armstrong, Ruth Sheen m.fl riktigt bra skådespelare och med en härlig känsla av tidigt 70-tal. 6 avsnitt.

Den tredje serien som vi nu börjat kolla på är ”Jägarna” en dramathriller på TV4 Play. En original produktion av C More och TV4. Bra skådespelare, skönt tempo, bra filmat. Vi har nu betat av 2 avsnitt. Även denna har 6 avsnitt vilket jag kan känna ofta är optimalt.

9 reaktioner på ”Tips om bra TV-serier

 1. Eva 26 januari, 2021 / 15:49

  Tack för tipsen!

  Gilla

 2. Agneta Croneld 26 januari, 2021 / 15:57

  Jag kan i utbyte varmt rekommendera en bra japansk långfilm som finns på SVTplay: Shoplifters
  Om en annorlunda familj.

  Gilla

  • Tony 26 januari, 2021 / 17:44

   Ja det är min favorit bland dessa tre.

   Gilla

 3. Macilane 28 januari, 2021 / 07:28

  Jag har sett den andra och tredje och gillade dem verkligen! Dina kommande tips emotses! Använder du AppleTV eller Chrome? För att slippa TV4-reklam.

  Gilla

  • Tony 28 januari, 2021 / 07:33

   Jag använder Chromecast. I TV4 får man oftast ett väldigt kort reklamavbrott tycker jag. Långt kortare än om jag tittar ”live”.

   Gilla

   • Macilane 29 januari, 2021 / 10:05

    Det är just därför vi använder AppleTV dessutom kan man där använda AppleTV+ som ger ännu mera att se på.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s