En skylt

Bilradio, finns det bilradio/stereo att köpa fortfarande, tänkte han när han såg skylten.
Och så poppade minnen upp från hans 70-80-tal då han kollade in nya häftiga bilstereoapparater att montera in i bilen, Blaupunkt, Clarion, Knutson, Roadstar och allt vad de hette.
Två högtalare blev med tiden för få, nu gällde det 4 högtalare och det kom ”Boosters” och effektslutsteg att ansluta till bilstereon för att driva högtalarna. Snart skulle man också ha en fin och anpassad tonkurva, så en Equlizer kopplades in. Så bytte han bil och så var karusellen igång igen.

Någon gång i början av 90-talet började biltillverkarna att fabriksmontera bilstereo. Den gamla DIN-normen – standardmått och kontaktanpassat mellan stereoapparaten och bilen så att allt passade direkt i urtaget i instrumentbrädan gick i graven och bilfabrikanterna hittade på helt olika storlekar på sina bilradio. Så att montera in egna och kanske bättre bilstereo var för en relativt erfaren bilstereomonterande bilägare nästan omöjligt.

Sedan kom han på där vid porten vid den vackra skylten från tidigt 80-tal att det tävlas visserligen i bilstereoljud, men då snackar man hela bilen som en enda stor högtalare.
En skylt kan väcka minnen och den var fin och värd att dokumentera. Den andas just bilstereotidens guldålder i slutet av 70-tal och under 80-talet.

En skylt som väckte trevliga minnen då han vandrade Bondegatan framåt.

Publicerad av Tony

Bloggar på: https://fnulerier.wordpress.com/

8 reaktioner till “En skylt

  1. Kommer att tänka på en bilstereo som blev stulen i en av mina tidigare bilar. Sidorutan på förarsidan var krossad och bilen full med glassplitter, men bilstereon hade de plockat ut utan att göra den minsta åverkan på instrumentbrädan. De visste uppenbarligen exakt hur det skulle göras.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: