Kyrkö mosse

Det är nästan på dagen 10 år sedan jag var på Kyrkö Mosse och gick runt bland det stora antalet skrotbilar som lämnats där efter att bilskroten slog igen. Jag hade tur fotograferingsmässigt när jag kom fram till mossen, det hade just regnat och det var fortfarande en grå himmel. På grund av vädret var jag också ensam på mossen denna dag. Allt eftersom solen kom fram blev också fotograferingen svårare att bemästra mellan sol och skugga bland bilarna. Men jag fick en timme innan jag kände att jag var nöjd och att jag troligen upptäckt det mesta på det stora området och nu började solen värma här på mossen.

Fler av mina bilder från 13 juli 2010 finns på länken: https://kulturinatur.blogspot.com/2010/07/bilarna-pa-kyrkomosse.html

https://claesbilder.com/ lägger nu in nytagna bilder från samma plats.

19 kommentarer

 1. Funderar på varför gammalt skrot gör sig bra på bild, kanske rostens färgskala som känns naturlig. I detta fall formerna och en återhållsam färgskala som smälter in och förhoppningsvis helt och fullt går upp i sina minsta beståndsdelar till slut.

  Gillad av 1 person

 2. Har nu kollat ditt inlägg från mossen. Väldigt många fina bilder på dessa rostiga gamla skönheter. Det är svårt att hejda sig när man kommer igång, haha. Jag hade samma tur som du, det regnade när vi var där och knappt några människor alls. Lite knöligt att fota med paraply i ena handen var det förstås. Jag tyckte att det var ganska skräpigt när vi var där, som on folk slitit och dragit i bilarna och innanmätena. Jag kan se på dina bilder att det ser prydligare ut, lättare att fotografera utan sånt som förfular och stör.
  Mitt inlägg, om du vill se finns här:
  https://baraenbildavmig.wordpress.com/2017/11/18/aventyr-pa-kyrko-mosse/
  och detaljer här:
  https://baraenbildavmig.wordpress.com/2018/09/12/blatt-vatt-och-rost/

  Gillad av 1 person

 3. Jag har aldrig varit där, men skulle gärna besöka platsen. Besökte en liknande miljö i Blekinge för 20 – 25 år sedan, med äldre rostiga bilar som planlöst stod placerade mitt i naturen, det var magiskt.

  Gilla

  • Det kan vara lite spännande. Denna lägger på gränsen till Blekinge, men det finns säkerligen fler där ute i landet. Båstnäs i Värmland på gränsen till Norge är en annan känd bilskrot.

   Gilla

   • Jag kontrollerade med min vän i Blekinge (Karlskrona), det var den platsen vi besökte i oktober -96, många fina bilder blev det, men dessa är ännu inte digitaliserade, frågan är om de någonsin kommer att bli det. Några veckor efter besöket på denna underbara plats gick min mamma bort, vilket var väntat, så bilderna hamnade liksom bara i arkivet utan åtgärd tillsammans med bilderna från hennes begravning.

    Gillad av 1 person

  • Den på Kultur i natur ligger där. Jag hade ingen bra replik på vad du tycker och känner inför skroten. Jag vet att många känner så som du skriver och även jag i andra fall, men just denna skrot är lite speciell tycker jag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s