Rost och metall

Rost och metall vid en gammal banvall.

Just hemkommen från en snabb promenad på en gammal banvall där tågen slutade gå i mitten av 80-talet. Sedan lång tid tillbaka fint asfalterad och snyggt iordningställd för cyklister, skidåkare och powerwalkers. Kör man powerwalk på en banvall får man också mental tränings då man ser kilometervis av raksträcka framför sig. Stegen verkar inte ge nån effekt för kurvan där borta närmar sig vääääldigt långsamt och när man kommer närmre är det ingen kurva utan ytterligare kilometer med raksträcka. 😉

Men man kan alltid stanna och ta några bilder på rälspik och ett gammalt järn som höll ihop rälsen.

10 kommentarer

 1. Banvallar kan vara enformiga sträckor om man inte kliver av dem ibland och studerar vad som finns vid sidan av, som du har gjort. Rost är fascinerande och jag gillar dina bilder mycket, speciellt den andra där det runda möter det kantiga, mycket skulpturalt och snyggt!

  Gilla

 2. Jag älskar att promenera utefter gamla banvallar, dock finns det ganska lite av den varan i Stockholmsområdet, det mesta finns faktiskt kvar. Är det normalspår så finns nog en koppling till nedläggningen av den sista järnvägen till Ulricehamn, men du vet nog bättre😀

  Gilla

  • Stämmer bra 🙂
   Borås – Ulricehamn är sträckan. Skall tydligen vara lika fin banvall mellan Falköping och Ulricehamn.

   Gilla

    • Precis men inte helt:
     Sträckorna Ulricehamn – Falköping och Ulricehamn – Borås lades ner 1985. 1988 gick det sista persontåget, det gick till Sjötofta. Därefter fanns godstrafiken kvar ett tag och rälsbussar med gymnasieelever från Tranemo till Ulricehamn gick fram till 1991, då slutligen rälsen mellan Falköping och Limmared revs upp. ( Källa: Ulricehamns kommun)

     Gillad av 2 personer

 3. Ett sånt arbeta med att tillverka dessa järndetaljer, från gruva till släggdängaren. Borde gå in i cirkulationsflödet på nytt för minst påverkan, trots att järn åldras på ett anständigt och värdigt sätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s