Close up

… eller nära nog. De här tre bilderna är också nära nog de enda macrobilderna han har kvar och som han med sina ögon sett är nöjd med. De är fotade juli 2013 🙂 med en Olympus E-620 (12mp) och en Zuiko 35mm f3,5 1/1-macroobjektiv. Hemma i rabatten blev det kanske 15 bilder sammanlagt på denna spindel som är på väg till sin lunch och dessa tre blev okej skärpemässigt med hyfsat skärpedjup.

Han vet inte hur många gånger han tänkt köpa ett makroobjektivet till de olika kamerorna han haft under årens lopp. Men hur det än är så inser han att han inte har det tålamodet att ligga böjd över en insekt eller blomma för att bränna av ett hundratal bilder. Allt för att kanske få en handfull skarpa och godtagbara bilder med tillräckligt skärpedjup på blomman eller insekten.

Så han tror nog att det sista makroobjektivet är köpt och sålt och han inser sina begränsningar när det gäller makrofoto. Men osvuret är bäst för han känner sig själv 🙂

9 kommentarer

  1. Vackra bilder. Har själv svårt att fokusera när jag fotograferar med makroobjektivet. Vet inte om jag ser illa eller om objektivet lägger fokus någon mm från den plats där jag vill.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s