Saknad

Han saknar de gamla regelrätta kioskerna, ni lite äldre vet vilka han menar. I dessa tider skulle de vara perfekta att handla ifrån. En liten lucka som kan skydda kioskinnehavaren och där en och en kund expedieras, kön bakom kan ordnas med regelrätt avstånd. Här kunde man stanna till med bilen kanske sitta och vänta tills kön blev lite mindre och snabbt sticka ut och köpa det som inte krävde att inhandlas i de stora matbutikerna med ett virrvarr av kunder.

Här fanns läsk, godis, tidningar. tobak, glass och… ja ni vet utbudet som fanns i just er kiosk hemma i byn eller i er del av stan innan den fick slå igen just för att vi ville strosa runt i den enorma matbutiken.

10 kommentarer

  • Exakt, idag saknade jag en kiosk. Jag ville bara ha en glass efter jobbet i trädgården. Men alla matbutiker var fullproppade med folk. Det blev att åka hem, jag tar inte risken bara för en sockerkick.

   Gillad av 1 person

 1. Jodå, den minns man, kiosken alltså. Alla ungdomar var ju där. Vuxna köpte kvällstidningen. Det var samlingsplatsen i den lilla byn, där jag växte upp. Där spirade ju romanser lite varstans. 😎

  Man snackade om senaste matinén man hade sett och om den kommande man skulle se. Men, nog mest diskuterades musiken Stones eller Beatles, tio-i-topp mm. Nästa hippa eller skiva…hm..🤪
  Ljuva ungdomstid😎

  Där och då, så var det en idyll att ha sin ungdomstid. Tryggt, trevligt och en ljus framtid att se fram emot.

  Johnny

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s