En skitsak egentligen

… men gubben blev lite irriterad 🙂

Under hans promenader reflekterar han om detta med att hundägare skall ta upp hundbajs efter sin hund. För det är väl kutym eller riktlinje som funnits några år nu att hundägaren bör för allas trevnad ta upp bajset och lägga i en platspåse för att ta med hem eller lägga i avsedd behållare. En bra och trevlig regel som underlättar promenader på trottoarer och stigar.

Visst sköts det exemplariskt eller hur? Jodå, så länge hundägaren och hunden finns inom synhåll för husägare, gångtrafikanter och andra sköts det oftast väldigt bra. Men många av dessa hundägare är notoriska ögontjänare för så fort de kommer till en plats där ingen ser slängs plastpåsen med hundskiten där de går och står.

Då undrar han, är det bättre att ha en plastpåse med hundskit vid kanten på trottoaren eller gångstigen än att låta hundskiten ligga opaketerad i kanten på de samma. En icke plastförpackad hundskit har chans att förmultna relativt snabbt, men alla dessa dumpade plastpåsar med hundskit kan ligga där i åratal.

Idag på promenaden utmed motionsstigen och senare på trottoaren kunde han räkna åtskilliga tillknutna plastpåsar som hundägare slängt då ingen såg.

Han fotade några av dem också och ville visa bilderna här på bloggen, men han insåg att där gick gränsen. 😉

10 kommentarer

 1. Och vet du… efter Bamses och min promenad i dungen så är det någon fåntratt som torkar hunden där bak med vita servetter som vederbörande låter ligga kvar på stigen. Men gud nåde den husse/matte om jag möter hen.
  Iofs tas papper omhand kvickare än plastpåsar, men vill likna denna idioti samma som de som slänger bajs i plastpåsar och låter dem ligga. Nä, plastpåsnissarna är värst. 😦
  Gonatt
  😉

  Gillad av 2 personer

 2. Det är bättre i så fall att låta det ligga kvar, för då förmultnar det iaf till slut vilket plastpåsen troligtvis inte gör utan bara skadar miljön. Det finns folk till allt. Men hur som, så är din mossbeklädda skog väldigt vacker och snyggt komponerad, härliga färger och ljus också. En sån skog som ser ut att vara perfekt för att gå med hunden.
  Ta hand om dig i dessa Corona-tider !
  /Marie

  Gilla

  • Håller med dig, plastinpackad hundbajs i naturen är inte alls bra.
   Ja det är en fin skog det bästa är att den bara är ett stenkast från husknuten.

   Gillad av 1 person

 3. Plocka upp, förpacka och förpassa skiten till tunna där den hör hemma. Om detta är oerhört svårt att förstå hur det ska genomföras, är alternativet att låta den ligga kvar och förmultna. Vill man vara riktigt snäll mot sina medmänniskor, petar man till skiten med skospetsen – eller varför inte en pinne för att slippa rengöra skon – och föser den åt sidan så att andra slipper trampa i den av misstag. Då är man i sanning en riktigt god medmänniska 😁! Det man absolut inte ska göra är ju att lämna plastpåsar med avföring i skog och mark. Så idiotiskt! Men jag tycker om hundar 😊!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s