Vanor

Vanans makt är stor men kan nog brytas. I en hel del år har det ganska ofta varit Coca Cola Zero som måltidsdryck, vilket han skäms för att skriva så här offentligt. Men sanning är att även vatten då och då har druckits till maten.

Nu har han börjat dricka mjölk istället och det var väldigt längesedan ett mjölkpaket stod i kylskåpdörren. Det började lite lätt med att han köpte en liter mjölk till risgrynsgröten… sedan blev det ett glas till kvällsmackan… sedan till huvudmålet.

Coca Colan har helt tappat greppet om honom, han känner inget som helst sug efter den drycken. Han har knappt druckit ett glas på flera veckor, vilket känns väldigt konstigt. Däremot har mjölken kopplat ett saftigt grepp om honom, vilket som är bäst tvista de lärde.

Ni ser bilden ovan, det är Siw Malmkvist som gör reklam för mjölk 1959. Mjölk ger starkt skelett så de förr, kanske är det så fortfarande. Vilket troligen stämmer för Siw Malmkvist nu 83 år går in i Let’s Dance 2020. Det ni!

5 reaktioner på ”Vanor

  1. Vilken fin nostalgi med Siw Malmkvist. Ska bli kul att se henne i Let’s dance. Det var en av de svenska idolerna jag hade när jag var ung. Hade massor av plattor med henne. Tack för en trevlig tillbakablick. Fortsätt du med mjölken den är nyttigare men kanske inte direkt godare än Colan. Här finns aldrig ett mjölkpaket i kylskåpet mer än om det är att ha i maten 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Mjölk, måltidsdrycken som försvann, när jag var liten och ung, så var mjölk den självklara drycken till frukost, lunch och middag. Ett tag efter att jag flyttat hemifrån försvann mjölken som måltidsdryck ur mitt liv och har aldrig återkommit, för mig är mjölk numera något man använder för matlagning, inget annat. Coca Cola är inget för mig, under mitt snart sextioåriga liv har jag väl totalt druckit 20 – 25 cl Cola, högt räknat, dricker inte läsk överhuvudtaget.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s