Studiohörnan

Han känner sig lite upprymd, för i veckan fick han en förfrågan om att återigen ta porträttbilder för affischer till två amatörteateruppsättningar här i stan. Även att fortsätta fotodokumentera evenemang och annat som försiggår i detta kulturhus.

Det är givetvis inspirerande och kul, men han känner sig också lite osäker för han vet att ljuset och lokalerna inte är riktigt perfekta för att fota i. Han vill heller inte kosta på sig studioutrustning om än i enklare utförande, så han funderar här hemma hur det blir bäst. Vit bakgrund var önskemålet, helst skulle han vilja ha en rejäl portabel bakgrund i vitt.

Han testade den gamla diaduken som vit bakgrund med frugan som modell, Duken har en osynlig blå nyans och det verkade funka väldigt bra när blixten slog mot taket och mot duken och frugan blev nöjd. Så där är han också nöjd.

Nu funderar han på en reflexskärm för att studsa blixtljuset så inte skuggorna blir för hårda mot bakgrunden eller för starkt mot ansiktet. Han kan visserligen studsa blixten mot taket i lokalen, men det är kanske lite för högt till tak och kanske inte helt vitt för att kännas optimalt.

Nu kan han i vart fall sätta upp sin lilla ”studiohörna” där han finner lämpligt i lokalerna och där det finns bra takljus som lättar upp i bilderna.

11 kommentarer

  • Tack, jo jag blev ganska nöjd med de bilderna. Jag gillar egentligen den röda scenridån som bakgrund, man ser att det är teater, men de som skall göra affischerna vill gärna ha vit.

   Gilla

 1. Men åååååå, så roligt. Jag har också haft funderingar på att någon skulle kunna ta lite bilder på ”min” teatergrupp. Får nöja mig med att bror min kommer på genrepet och filmar för att kunna se det i bild efteråt.
  När jag blir frisk igen ska jag ta tag i en egen grupp som får gå genom ett studieförbund direkt, inte genom SPF som snålar på pengarna till rekvisita som alltid betalas av gruppmedlemmarna själva. Gjorde så en gång på 90-talet och det är bara att starta en liten egen förening.
  😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s