Verkstaden

Gummiverkstaden låg strategiskt till utmed den stora riksvägen. Här servade den motoristerna mellan Stockholm och Göteborg. Vägen var lång och kurvig, kanske klarade du sträckan på en dag, troligen inte.

Vägen var stenbelagd kortare sträckor genom vissa städer ibland längre, asfalterad på andra sträckor, cementblocken kanske dominerade genom vissa landskap. Några sträckor var breddad och bättrad grusväg från tiden då häst och vagn var dominerande. Dessutom var däcken var inte som idag, punkteringar och slitage var mer vanligt.

Då fanns verkstaden där väl synlig för motoristerna ett stenkast in från den gamla riksvägen. Där kunde du svänga in och låta kunnig personal kränga på ett nytt däck innan du fortsatte din resa.

4 kommentarer

    • Ja det är väl i stort sett när man skall köpa vinter eller sommardäck, eller om man är lika lat som jag som numera låter en däckfirma sköta hjulskifte vår och höst 🙂

      Gilla

  1. Det är spännande med byggnader som berättar en historia bara genom att man tittar på dem. Är det någon verksamhet där i dag eller är det ”endast” ett minne från en svunnen tid?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s