Vid baren

Han inser att pensionären inom honom tar mer och mer plats i det dagliga livet. Visst kan det vara bra på många sätt, men när det lilla livet i vardagen tar mer och mer plats känner han sig lite… gammal.

När det var dags för påfyllning av jordnötter, fick han en snilleblixt. Han skulle fixa till det lite extra för kompisarna där utanför fönstret. Varför inte riktigt lyxa till det en solig vinterdag som denna. Snilleblixten bestod i att smälta lite kokosfett och droppa över jordnötterna innan han gick ut för att fylla på nötbaren.

Det skulle bli högljutt kvitter, flaxande och trängsel vid baren med dessa läckerheter, misstänkte han. Allt gjordes klart och fylldes på.

När han kom in igen, ställde han sig vid fönstret för att beskåda festen. Men istället för kvitter, flaxande och trängsel, satt vännerna som frågetecken på grenarna och undrade vad i h-vete är detta för jordnötter, och vilken stor nöt till barägare har fixat till detta. Där satt de och bara tittade villrådigt på varandra och på nötbaren.

Det blev ingen annan råd än att han fick hasa ut igen och plocka bort nötbaren, ta in den, karva ur nötterna som nu stelnat till en klump, fylla diskhon med varmvatten och diskmedel för att lösa upp all gegga av nötter och kokosfett. Sätta sig i bilen och åka och köpa en ny säck med jordnötter, fylla på nötbaren och hänga upp den igen. Puhhh!

30 sekunder senare var det högljutt kvittrande, flaxande och trängsel vid baren igen.

Det är tacken för att man fixar och gör sig till, tänkte han trött.

8 kommentarer

    • Man kunde ju tro att de ville lyxa till det någon gång, men nejdå, samma torra jordnötter varje dag.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s