Huset

Övergivet står det gamla huset som Gustav byggde där närmsta granne är kyrkan. Gustav var fotograf i det lilla samhället mitt i textilbygden. I början av 30-talet köpte Gustav tomten och byggde huset. Yrket som fotograf i bygden gick bra och huset skulle vara bostad och innehålla lokal för hans fotografiska yrkesutövning.

Hur många år huset stått tomt är oklart, men bara den enkla men stilfulla skylten som är hopsvetsad av kraftigt järn är värd att dokumentera, likaså de kraftiga eternitplattorna som troligen kom upp på 60-talet då reveteringen började krackelera.

Så igår kom han åter till huset och för 5 gången på 12-13 år lyfte han kameran och dokumenterade Fotohuset, denna gången blev bilden i dramatiskt svartvitt.

7 kommentarer

 1. I sanning en dramatisk bild som får igång tankarna att ingenting är beständigt. Känner sorg över alla de övergivna hus och gårdar jag passerat genom landet. Men ändå… i tanken låta bilden komma i färg – se hur det var en gång för en lycklig Gustav som stolt kunde öppna sin butik – ett hem åt familjen – kunder som kommer och går genom dörren och han därinne tillfreds med livet. Liksom 🙂

  Gillad av 1 person

  • Denna gråa vinterdag då regnet öste ned blev det inte stor skillnad mellan en färgbild och denna svartvita bild. Kan upplysa om att dörren är grön, utöver det är det 52 nyanser av grått 😉

   Gillad av 2 personer

  • Jag var ganska fotointresserad i slutet av 70-talet, men då är jag säker på att denna affär redan var nedlagd annars skulle jag vetat om det.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s